Paleis Het Loo | Grace Kelly
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Grace Kelly

t/m 4 januari 2015

Vanwege de grote belangstelling verlengt Paleis Het Loo de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ tot en met 4 januari 2015. De expositie vertelt het unieke verhaal over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen opnieuw tot leven. Vanaf de start van de tentoonstelling, begin juni, bezochten meer dan 150.000 mensen het paleis.

Het beeld van prinses Grace, geboren in de Verenigde Staten als ‘Grace Patricia Kelly’, is nooit uit ons collectieve geheugen verdwenen. Grace Kelly (1929-1982) is als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco.

Haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster en in haar rol als prinses ten toon spreidde, maken haar zowel onvergetelijk als inspirerend. Tot op de dag van vandaag wordt Grace Kelly bezongen in popliedjes en blogs, beschreven in biografieën en vormen haar tijdloze stijl en elegantie een inspirerend voorbeeld.   

Ook is haar naam blijvend verbonden met de Princess Grace Foundation-USA, een belangrijk ondersteunings-fonds voor Amerikaanse dans-, film- en theaterstudenten. De professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon worden tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Grimaldi Forum Monaco en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Renault Nederland. De expositie is gebaseerd op een presentatie in het Victoria en Albert Museum, Londen.

  Grimaldi forum   Renault

Voor de tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ geldt een toeslag van € 3,00 p.p. op het reguliere entreetarief voor volwassenen, kinderen vanaf 4 jaar en Museumkaarthouders (bij een bezoek aan Paleis Het Loo zonder ‘Grace Kelly’ zijn de reguliere entreetarieven van toepassing). Een ticket voor ‘Grace Kelly’ aan de kassa kost € 17,50 p.p. Online betaalt u slechts € 16,00 p.p. Koop online uw tickets en maak gebruik van het speciale tarief!

Het is niet toegestaan om in de tentoonstelling te fotograferen of om video opnames te maken.

      

Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten
Foto: Menno Mulder Photography
foto vergroten