Paleis Het Loo | Paard & Pracht
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Paard & Pracht

t/m 29 mei 2016

In het laatste weekend van mei, van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei, vormen de stallen van Paleis Het Loo het decor voor het evenement Paard & Pracht. Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag geeft bezoekers de unieke mogelijkheid om de koninklijke paarden, rijtuigen, mooie uniformen en historische auto’s van dichtbij te bekijken.

auto's en rijtuigen

Activiteiten stallenplein

Cadillac_stallenplein_Foto PHL_IMG_3971Tussen 10.30 en 16.00 uur maken diverse auto’s en rijtuigen meerdere keren per dag de rit van de stallen naar het paleis. Zo zal de Gala Berline zelfs met een achtspan paarden te zien zijn als training voor Prinsjesdag.

Voor de liefhebbers van klassieke auto’s zijn o.a. de Cadillac van prinses Wilhelmina en de Minerva uit 1925 van prins Hendrik rijdend te zien.

Paardenkracht en Autopracht_bezoekers_2015 Paleis Het Loo. Foto Menno Mulder 280_LROnder de Aanspanplaats vindt de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden plaats en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Alle rijtuigen en auto’s zijn van dichtbij te bekijken en de koetsiers en chauffeurs beantwoorden graag uw vragen.

Ook zijn er twee koninklijke pony’s om te aaien, kunt u op de foto met een koninklijke auto en ziet u de hoefsmid aan het werk. De spreekstalmeester vertelt over de auto’s en rijtuigen en tussendoor klinkt er muziek.

koninklijk staldepartement

tarieven en e-tickets

Het Koninklijk Staldepartement is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis.

Voor het evenement gelden de reguliere entreetarieven. Indien u vooraf een e-ticket koopt, hoeft u niet eerst langs de kassa.

 

  • Minerva (1925)
Minerva (1925)
van prins Hendrik. Foto: Stef Verstraaten
foto vergroten