Paleis Het Loo | September Tuinmaand
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

September Tuinmaand

t/m 30 september 2017

Museum Paleis Het Loo organiseert deze nazomer de September Tuinmaand, waarin de paleistuinen vier weken lang het toneel zijn voor uiteenlopende tuinactiviteiten met iedere dag een aantrekkelijk programma.

Bloemenkamer

????????????????????????????????????De prachtige boeketten die in het paleis staan worden met zorg en liefde gemaakt in de Bloemenkamer. Een deel van de bloemen komt uit eigen tuin. De bloembinders van Paleis Het Loo verstaan hun kunst als geen ander en maken alle boeketten zelf. Op donderdag van 12.00 – 17.00 uur kan men de kunst afkijken van het ‘koninklijk bloemschikken’ door de bloembinders van het paleis.

Floriskas & Kwekerij

In september heeft u de unieke kans om een bezoek te brengen aan de Floriskas en kwekerij achterin de tuinen van Paleis Het Loo met de tuinconservator of de tuinbaas! De rondleidingen starten op dinsdag om 13.00 en 15.00 uur en duren ca. 2 uur.

Tickets à € 1,-  voor de rondleiding zijn verkrijgbaar bij de audiobalie in het paleis, vol = vol.

Pompenkelder

Venusfontein in tuin Paleis Het Loo met zicht op de Colonnade

Op vrijdag tussen 12.00 – 17.00 uur kan een uniek bezoek worden gebracht aan de Pompenkelder waar u uitleg krijgt door de Tuindienst over werking van de fonteinen.

De Pompenkelder is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel.

Rondleidingen

Op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn er rondleidingen met het thema ‘Een tuin om op te eten’ in de tuinen van Paleis Het Loo.

De rondleidingen starten om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Uw gratis ticket voor de rondleiding kunt u ophalen bij de audiobalie in het paleis, vol = vol.

 

Groente & Kruidentuin

In de Koninginnetuin is speciaal voor ‘Een tuin om op te eten’ een Groente & Kruidentuin aangelegd. Geheel passend bij Paleis Het Loo als zelfvoorzienende buitenplaats. De tuin is dagelijks toegankelijk en is het eindpunt van de tuinrondleiding.

Proefpaleis Het Loo

Op elke zaterdag en zondag in september is er in de Koninginnetuin een proeverij van verschillende confituren uit de productlijn van Paleis Het Loo.

Proefpaleis Het Loo is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel.

Dakdagen

dakadgen_IMGP0832

Ook in september kunt u het dak op! Op woensdag, zaterdag en zondag is het paleisdak toegankelijk voor een weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo. Kaarten voor het paleisdak zijn à € 1,- p.p verkrijgbaar bij de audiobalie in het paleis.

Het paleisdak is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel.

Oranje-wandeling

Oranje-wandeling Paleispark zomer IMG_4575

Via de ‘achteruitgang’ van onze paleistuinen kunnen bezoekers van dinsdag t/m zondag de Oranje-wandeling door een deel van Paleispark Het Loo volgen. Via de uitgezette route komt u langs de veldvijvers met het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen.

Blauw & Bont

Tijdens de September Tuinmaand zijn ook dagelijks 45 Delfts blauwe tuinvazen te zien. De vazen zijn vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary. De totstandkoming van dit project is te zien in de Oostvleugel, dagelijks toegankelijk vanaf 13.00 uur.

Gratis Tuinles

In september zijn leerlingen van het primair, voortgezet en beroepsonderwijs welkom voor een gratis tuinles! Onder begeleiding van een museumdocent leren zij op een actieve manier alles over de pracht & praal in de paleistuin. U kunt uw klas online aanmelden.

Kinder-atelier

In het Kinder-atelier in de stallen maken kinderen kennis met koninklijke beroepen. Zoals met tuinvrouw Roos, die allerlei bijzondere planten kweekt. Kinderen kunnen zelf bloemschikken of een moestuin ontwerpen. Dagelijks geopend.

Museumkaarthouders actie

Tijdens de September Tuinmaand ontvangt u op vertoon van uw Museumkaart 50% korting op een setje kinder-tuingereedschap.
Van € 9,95 voor € 5,00.
Een per Museumkaart, zolang de voorraad strekt.

Fotowedstrijd

winnaar september tuinmaand

Maak dit jaar de winnende foto tijdens de September Tuinmaand! Stuur ons de mooiste foto en maak kans op een picknick arrangement voor twee personen!

Praktische informatie

Voor alle activiteiten gelden de reguliere entreetarieven. Alleen voor het paleisdak en de rondleiding naar de Floriskas en kwekerij wordt een toeslag gevraagd van € 1,- per persoon. Reserveren is niet mogelijk.

knop

  • Winnaar September Tuinmaand fotowedstrijd
Winnaar September Tuinmaand fotowedstrijd
Foto: Sandra de Buck
foto vergroten