Paleis Het Loo | Apeldoorn, Oranje & Paleis Het Loo
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Apeldoorn, Oranje & Paleis Het Loo

In de 17e eeuw zocht de stadhouder naar een buitenhuis en hij koos een bijzonder gebied op de Veluwe, vlakbij Apeldoorn. Waarom eigenlijk? Wat heeft Paleis Het Loo te maken met de Veluwe, het dorp Apeldoorn en exotische voorwerpen? Dit lesprogramma sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘Kunstzinnige oriëntatie’.

DOEL VAN DE LES

IN HET PALEIS

  • Leerlingen weten waarom Paleis Het Loo in Apeldoorn gebouwd is.
  • Leerlingen leren over de band tussen de Oranjes, Apeldoorn en de Veluwe.
  • Leerlingen leren samenwerken.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis te verwerken in een creatief eindproduct.

In Apeldoorn zijn veel verwijzingen naar Paleis Het Loo te vinden in straatnamen, namen van gebouwen. In de klas oriënteren de leerlingen zich alvast op verschillende onderzoeksrichtingen. Tijdens het bezoek aan het paleis gaan ze in zes kleine groepjes de hoofdvraag onderzoeken onder begeleiding van een museumdocent.  Ontdek je eigen omgeving!

op school

ERVARING VAN EEN LEERKRACHT

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Apeldoorn, Oranje & Paleis Het Loo’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten. Er is ook een handleiding voor begeleiders.

“We hebben het bezoek heel fijn gevonden. We geven het een dikke 8! Wij waren het meest enthousiast over de museumdocent en de manier waarop zij het deed. Ze was flexibel en ging goed om met onze leerlingen. De leerlingen omschrijven het bezoek als: geweldig, interessant en mooi!!!!! Het paleis en de tuinen hebben een diepe indruk gemaakt, dat we zoiets hebben in Nederland! Dit programma is echt heel leuk, wij zouden hier weer voor kiezen.”, aldus een leerkracht.

Algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur90 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.