Paleis Het Loo | Bloemschikwedstrijd MBO-Studenten
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Bloemschikwedstrijd MBO-Studenten

woensdag 21 mei 2014

Op woensdag 28 mei staat Paleis Het Loo in het teken van een wedstrijd historisch bloemschikken voor studenten, passend bij de tentoonstelling ‘Bloemenpaleis Het Loo’, over bloemkunst in paleis en tuin. Studenten van de Bloem & design opleiding van AOC Oost Twello krijgen de opdracht in acht teams van twee een modern en een historisch bloemstuk te maken. Deze opdracht daagt de studenten uit hun arrangeertalenten uit te breiden. Een jury van deskundigen beoordeelt de werken. Daarnaast gaan ook vijf professionele bloemschikkers met elkaar de strijd aan; zij worden apart gejureerd. Bezoekers van Paleis Het Loo zijn van harte welkom om te kijken naar het bloemschikken, achter in de tuin onder de Colonnades, van 13.30 tot 16.00 uur.  

De bloemschikwedstrijd sluit aan bij de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’, die tot en met 31 augustus te zien is op Paleis Het Loo. Dit jaar is het thema ‘Bloemkunst in paleis en tuin’. In de paleiskamers worden wekelijks verse boeketten geplaatst, passend bij de historische interieurs. De inspiratiebronnen hiervoor, bloemstillevens uit de 17de tot 19de eeuw, worden getoond in de Oostvleugel. Ook zijn hier serviezen en klein meubilair met bloemmotieven te zien (Oostvleugel geopend vanaf 13.00 uur). In de Bloemenkamer van Het Loo kunnen liefhebbers zien hoe de bloemisten van Paleis Het Loo de boeketten samenstellen, met bloemen grotendeels uit eigen kwekerij (elke donderdag 10.00-12.00 en 13.00-14.30 uur).