Paleis Het Loo | Paleis Het Loo is Kidsproof!
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Paleis Het Loo is Kidsproof!

vrijdag 10 november 2017 / door Karlien Dijkstra

Paleis Het Loo is weer beloond met het stempel Kidsproof. En dat is niet zomaar iets: dit betekent dat kinderen ons museum superleuk vinden!


RAPPORTCIJFER 8,5

Op vrijdag 10 november werden de Kidsproof musea bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in museum Beeld en Geluid in Hilversum. Per provincie werden de musea met de hoogste rapportcijfers bekend gemaakt. Paleis Het Loo kreeg dit jaar als rapportcijfer een 8,5! Dit rapportcijfer werd bepaald door de museuminspecteurs; kinderen die musea bezoeken en met een vragenlijst hun oordeel geven.


KINDER-ATELIER
Met dit hoge rapportcijfer zijn we heel erg blij! Het betekent dat kinderen het leuk vinden om Paleis Het Loo te bezoeken. Er is dan ook steeds meer te doen voor kinderen, bijvoorbeeld het Kinder-atelier. Hier komen kinderen van alles te weten over vier beroepen in het paleis: tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck. En het leuke is: kinderen kunnen meehelpen. Zelf een boeket van bloemen maken of het rijtuig rijklaar maken voor een ritje. En daarna is het natuurlijk leuk om zelf als een echte koetsier op de bok te zitten! Ook de koninklijke auto moet klaar worden gemaakt voor vertrek. Het vierde beroep is de architect. Dit is een mooie aanleiding om iets te vertellen over de aanstaande verbouwing van Paleis Het Loo. Kinderen ontwerpen zelf een paleis en bouwen met Lego.

Het verhaal van de vier beroepen, de quizzen en de electrospellen zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook interessant voor volwassenen. Daarom is in het atelier een beeldverhaal over de geschiedenis van de beroepen te zien. Het atelier is voor het hele gezin!

 

SPEUREN MET PALEISHONDEN
Behalve het Kinder-atelier is er nog veel meer te doen in het museum. Zo zijn er speurtochten waar kinderen samen met de paleishonden Cricket, Antoinette en Hector door het paleis, de tuinen en stallen speuren. Er is een speelpaleis en een kinder-audiotour, waarbij paleisspook Willem Nul de geschiedenis van Paleis Het Loo vertelt. In de kerstvakantie verandert het museum in Winterpaleis Het Loo, met kerstbomen, gedekte tafels en een echte ijsbaan op het Stallenplein.


VOLGEND JAAR

2018 wordt een bijzonder jaar voor Paleis Het Loo. Vanaf 8 januari wordt het paleis uitgeruimd, zodat de vernieuwing en verbouwing kan beginnen. In 2021 opent het geheel vernieuwde Paleis Het Loo. Een van de meest spannende onderdelen wordt het Juniorpaleis: een museum speciaal voor kinderen!

Ook in 2018 blijft Paleis Het Loo een bezoek waard. De tuinen en stallen zijn van april tot en met september geopend. Er zijn nieuwe familieroutes met spannende verhalen over de stallen en tuinen en ook het Kinder-atelier is deze gehele periode geopend. In de mei- en de zomervakantie zijn er extra activiteiten in het atelier. Rond de Kerst is het Stallenplein als vanouds in kerstsfeer met de gezellige ijsbaan.

Kortom: kinderen zijn en blijven van harte welkom op Paleis Het Loo!

  • Op de koninklijke auto hoort de koninklijke standaard
    Met lego kun je prima een paleis bouwen
    De speurtocht vertelt de spannende verhalen over het paleis
Op de koninklijke auto hoort de koninklijke standaard
(foto: Nanette de Jong)
foto vergroten
Met lego kun je prima een paleis bouwen
(foto: Nanette de Jong)
foto vergroten
De speurtocht vertelt de spannende verhalen over het paleis
(foto: Petra Groenenboom)
foto vergroten