Paleis Het Loo | Concert tegen reuma
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Concert tegen reuma

maandag 23 februari 2015

Op vrijdagavond 29 mei vindt er in de Balzaal van Paleis Het Loo een bijzonder concert plaats.  De musici van het Valerius Ensemble van het Symfonie Orkest uit Enschede spelen op de violen en cello die gemaakt zijn door amateurvioliste Joke Bleumink. Toen Joke door haar reuma geen viool meer kon spelen, ging ze instrumenten bouwen. Met vier van die prachtige exemplaren wordt nu een uniek concert gegeven.

Goede doel

Het concert wordt georganiseerd met een missie. De opbrengst komt helemaal ten goede aan het wetenschappelijk onderzoek van professor Marcel Karperien van de Universiteit Twente.

Joke Bleumink (29)Professor Marcel Karperien wil korte metten maken met artrose, een vorm van reuma die meer dan 1 miljoen mensen in Nederland treft. Hij ontwikkelt de injecteerbare pleister tegen artrose, die kapot kraakbeen in het gewricht weer laat herstellen. Als kraakbeen herstelt, nemen pijn en beperkingen door artrose af. Dit kan de oplossing voor miljoenen mensen in binnen- en buitenland betekenen.

De opbrengst

20150630_134837

Joke Bleumink heeft dankzij haar benefietconcert op Paleis Het Loo € 10.000,- kunnen overhandigen aan Professor Marcel Karperien in de strijd tegen reuma.

De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het onderzoek naar de injecteerbare pleister tegen artrose van professor Marcel Karperien aan de Universiteit Twente.