Paleis Het Loo | Dieren in en om het paleis
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Dieren in en om het paleis

In dit lesprogramma staat het prentenboek ‘Prins Willem Danst’ centraal. Het prentenboekverhaal gaat over het hondje Willem Waf. Willem is niet zomaar een hond; hij is een hond die koninklijk kan dansen! Willem gaat op zoek naar iemand met wie hij kan dansen. In zijn zoektocht ontmoet hij allerlei dieren, maar geen één van deze dieren kan perfect samen met Willem dansen. De dieren steunen hem en gaan mee op zoek naar iemand die wel met Willem kan dansen.

DOEL VAN DE LES

in het paleis

  • onderwijs dieren 032Leerlingen weten dat er echt koningen en koninginnen in Paleis Het Loo gewoond hebben en kunnen daar iets over vertellen
  • Leerlingen zijn enthousiast geworden over het bezoeken van een museum.

De museumdocent heeft het prentenboek ‘Prins Willem Danst’ bij zich en laat aan de hand van dit verhaal uw klas in twee groepjes kennis maken met Paleis Het Loo. De museumdocent vertelt het prentenboek verhaal levendig en nodigt de leerlingen uit tot activiteiten. Tijdens de route door de koninklijke stallen, het voorplein en de Vestibule van het paleis wijst de museumdocent regelmatig op koninklijke aspecten die de leerlingen zien en ervaren. Zo wordt het bezoek aan een echt paleis nog duidelijker.

op school

ervaring van een leerkracht

Bij dit programma is een voorbereidende les ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Download hier de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Dieren in & om het Paleis’ bekijken met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten. Voor begeleiders is er een aparte handleiding.

“Het grote prentenboek heeft heel mooie kijkplaten. De rust en het inspelen op de doelgroep door de museumdocenten, de kosten van het bezoek en wat er allemaal bij het pakket zit inbegrepen is allemaal erg goed en positief.”, aldus een leerkracht.

Algemene informatie

Kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 1 & 2
Duur60 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 75,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.