Paleis Het Loo | Gouden Koets op Paleis Het Loo
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Gouden Koets op Paleis Het Loo

donderdag 20 augustus 2015

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus is er de unieke en voorlopig laatste mogelijkheid om de Gouden Koets van dichtbij te bekijken, tijdens het evenement Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo. Na Prinsjesdag zal de Gouden Koets voor langere tijd niet meer te zien zijn in het openbaar.

De Gouden Koets blijft langer te zien op Paleis Het Loo. Tot en met zondag 6 september is de Gouden Koets van dichtbij te bekijken. Lees hier het volledige bericht.

200 jarig bestaan

topstukken

Stallenweekend _ Hesmerg_IMGL3946Het evenement Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo viert het 200 jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement. In deze presentatie van sport- en familierijtuigen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander krijgen bezoekers een goede indruk van het werk van het Koninklijk Staldepartement. Paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes zijn van dichtbij te bekijken en tevens is er twee keer per dag een defilé, waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij de verschillende aanspanningen van rijtuigen en de auto’s. Bezoekers kunnen meekijken met de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden en ook zijn er rijtuigen van de Koninklijke Staldepartementen uit Zweden en Engeland aanwezig.

Koningin Juliana in Austin Sheerline bij Lago-olieraffinaderij in St. Nicolaas 1955 collectie en copyrights Nationaal ArchiefDe presentatie kent dit jaar meerdere topstukken. Naast de aanwezigheid van de Gouden Koets, presenteert Paleis Het Loo de Austin Sheerline van koningin Juliana en de Cadillac Convertible Sedan waarin prinses Wilhelmina zich liet vervoeren. Beide auto’s zullen rijdend te zien zijn. Voor het eerst na de restauratie zal het rijtuig Crème Calèche in dit defilé meerijden alsook de auto van Prins Hendrik, de Minerva. De Gala Landauer wordt gepresenteerd met een vierspan postiljon. Dit rijtuig is tot 1983 gebruikt voor de officiële intocht van buitenlandse staatshoofden bij staatsbezoeken in Amsterdam.

Defilé

Meer informatie?

Van donderdag t/m zondag zijn er demonstraties en twee keer per dag een defilé. Het defilé op donderdagochtend is een generale repetitie die het publiek ook kan bijwonen. Voor het evenement gelden de reguliere entreetarieven.

Het is toegestaan om foto’s te maken van de Gouden Koets.

 

Klik hier voor meer informatie over het evenement Paardenkracht & Autopracht.

  • Gouden Koets
    Het Stallenplein
    Koningin Juliana in Austin Sheerline
    Crème Calèche
Gouden Koets
Foto: Koninklijk Staldepartement
foto vergroten
Het Stallenplein
foto vergroten
Koningin Juliana in Austin Sheerline
bij Lago-olieraffinaderij in St. Nicolaas 1955 collectie en copyrights Nationaal Archief
foto vergroten
Crème Calèche
Foto: Koninklijk Staldepartement
foto vergroten