Paleis Het Loo | Grote schenking tijdens Goed Geld Gala
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Grote schenking tijdens Goed Geld Gala

woensdag 11 februari 2015

Paleis Het Loo heeft dinsdagavond 10 februari 2015 tijdens het Goed Geld Gala maar liefst € 842.542,- mogen ontvangen van de BankGiro Loterij.

In 2014 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotenverkoop een totaalopbrengst van 125,1 miljoen euro gerealiseerd. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland, zoals Paleis Het Loo. Hieruit vloeit de vaste jaarlijkse bijdrage van € 300.000,- voort.

Daarnaast heeft Paleis Het Loo zelf € 192.542,- gegenereerd met het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Hiermee worden museumbezoekers aangespoord om voor het paleis met de BankGiro Loterij mee te spelen. 

 

Tuinvaas in Delfts aardewerk van De Griexe A 1686-1690, coll. Paleis Het Loo. Foto Tom HaartsenAls klap op de vuurpijl heeft Paleis Het Loo dit jaar een extra bijdrage van € 350.000,- mogen ontvangen voor het project ‘Delfts blauw in het groen‘. Hierbij worden volgens originele productietechnieken 45 aardewerk replica’s gemaakt van 17e-eeuwse Delfts blauwe tuinvazen van Willem en Mary. De vazen worden in 2016 in de volledig gerenoveerde Paleistuinen terug geplaatst.

  • Ontvangen cheques tijdens Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij
    Michel van Maarseveen toont cheque
    Tuinvaas in Delfts aardewerk
Ontvangen cheques tijdens Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij
v.l.n.r. Pien Harms (zakelijk adjunct-directeur Paleis Het Loo), Michiel Verboven (Managing Director BankGiro Loterij), Susan te Riet (Manager Marketing & Communicatie Paleis Het Loo) en Michel van Maarseveen (algemeen directeur). Foto: Roy Beusker Fotografie
foto vergroten
Michel van Maarseveen toont cheque
Van schenking voor 17e-eeuwse tuinvazen tijdens Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Foto: Roy Beusker Fotografie
foto vergroten
Tuinvaas in Delfts aardewerk
van De Grieksche A, 1686-1690. Collectie Paleis Het Loo. Foto: Tom Haartsen.
foto vergroten