Paleis Het Loo | het pronkpaleis 2018
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

het pronkpaleis 2018

In een Pronkpaleis bruist het van de mensen: koning, koningin, personeel en gasten. Leerlingen ontdekken aan de hand van het mysterie van ‘Het verdwenen paleisobject’ meer over de functies van de kamers in het paleis en het leven aan het 17e-eeuwse hof.

DOEL VAN DE LES

  • Leerlingen leren werken met verschillende bronnen en deze te beoordelen op relevantie.
  • Leerlingen leren reflecteren op hun eigen en elkaars werk.
  • Leerlingen leren samenwerken en redeneren.
  • Leerlingen leren identificeren, classificeren, ordenen en relateren.
  • Leerlingen kunnen informatie ordenen.
  • Leerlingen krijgen inzicht in het 17e-eeuwse hofleven.

OP SCHOOL

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het bezoek van de museumdocent kunt voorbereiden en afronden.

ALGEMENE INFORMATIE

‘Het Pronkpaleis’ kan aan één of, in overleg, meerdere groepen tegelijk gegeven worden.

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 6 t/m 8
Duur90 minuten
PeriodeJanuari t/m maart
Oktober t/m december

MUSEUMLES IN DE KLAS

Leerlingen gaan in groepjes aan de slag met het onderzoeken van een mysterie-box. Deze box bevat materialen die na onderzoek door de leerlingen meer vertellen over de bewoners, personeel en bezoekers van Paleis Het Loo in de 17e eeuw. Tijdens een quiz checken de leerlingen de resultaten van hun onderzoek om vervolgens verder te speuren en het mysterie van het verdwenen paleisobject te ontrafelen.

KOSTEN

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 50,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding van de museumdocent, exclusief kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.

AANMELDEN

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.