Paleis Het Loo | Het pronkpaleis
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Het pronkpaleis

In een Pronkpaleis werken en leven veel mensen die voor de koning werken. Dingen die wij tegenwoordig zelf doen, werden in de 17e eeuw voor de koning gedaan. Er zijn veel beroepen die nu niet meer bestaan! Aan de hand van het mysterie rond Willem 0 ontdekken de leerlingen spelenderwijs veel over het 17e-eeuwse hofleven!

Doel van de les

in het paleis

  • (Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)Leerlingen kunnen voorbeelden noemen uit het dagelijks leven aan het Nederlandse hof van nu en in vroeger tijden.
  • Wie werken er en werkten er?
  • Wat zijn de verschillen van toen en nu?
  • Leerlingen hebben respect voor cultureel erfgoed en kunstuitingen.
  • Leerlingen maken kennis met de 17e eeuw.

 De klas gaat in drie groepen het paleis bezoeken. De leerlingen spelen een spel om het mysterie van Willem 0 te ontrafelen. Tijdens het spel beluisteren de leerlingen een deel van de kinderaudiotour en krijgen ze (voorgelezen) informatie van de begeleider (ouders of leerkracht). Om het mysterie op te lossen beantwoorden de leerlingen vragen. Met elk goed antwoord verdienen ze hints die helpen om het mysterie op te lossen.

op school

ervaring van een leerkracht

Bij dit programma is een lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Het Pronkpaleis’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten. Er is ook een handleiding voor begeleiders.

“We zijn enthousiast over het hele bezoek! Ik vond het inhoudelijk goed. Het sloot echt fantastisch  aan bij ons thema over De Gouden Eeuw in de klas. We hebben een ‘Wall of Fame’ gemaakt en Willem III en zijn vrouw zullen er zeker een plekje vinden. Daarnaast was alles organisatorisch goed geregeld. We werden prima opgevangen en voorbereid op het eigenlijke bezoek aan het paleis. De kinderen waren zeer betrokken door het mysterie dat ontrafeld moest worden.”, aldus een leerkracht.

Algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 6 t/m 8
Duur90 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.