Paleis Het Loo | Jij verdient een lintje!
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Jij verdient een lintje!

Traditiegetrouw vindt in de maand april de jaarlijkse lintjesregen plaats. In 2016 zijn er op de dag voor Koningsdag maar liefst 2751 lintjes uitgereikt. Je kunt een lintje krijgen voor een bijzonder talent, omdat je iets speciaals hebt gedaan voor een ander of vanwege een moedige daad. Ook koningen en koninginnen krijgen en geven mooie onderscheidingen. In het Kanselarijmuseum op Paleis Het Loo zijn er vele te zien van vroeger en nu. Speciaal voor de lintjesmaand is het lesprogramma ‘Jij verdient een lintje!’ gemaakt. In het Kanselarijmuseum maken leerlingen kennis met alle facetten van lintjes geven en krijgen. Vervolgens maken ze zelf een lintje voor iemand die zij kennen. Voor een oom die altijd de boodschappen doet voor zijn bejaarde buren of een vriend die heel goed kan schaken. De leerling bepaalt zelf wat zij een lintje waard vinden.

DOEL VAN DE LES

OP SCHOOL

  • Leerlingen ontdekken en ervaren de betekenis van lintjes geven en krijgen.
  • Leerlingen maken kennis met mensen (en dieren!) die een lintje hebben gekregen.
  • Leerlingen leren inzien waarom iemand een lintje verdient.
  • Leerlingen leren kijken naar details en symbolen in de vormgeving van een lintje en onderzoeken de verschillende soorten.
  • Aan de hand van een aantal richtlijnen ontwerpen de leerlingen hun eigen lintje voor iemand uit hun omgeving.

 

in het paleis

Het bezoek aan het paleis wordt begeleid door museumdocenten. Zij ontvangen u bij het Entreegebouw van Paleis Het Loo en nemen de leerlingen mee naar het Kanselarijmuseum. Daar onderzoeken de leerlingen de vormen, kleuren en versieringen van uiteenlopende lintjes. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het ontwerpen van een eigen lintje.

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Jij verdient een lintje!’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen.

 

algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 5 t/m 8
Duur90 minuten
Periodeapril 2017

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor dit speciale lesprogramma geldt een tarief van € 50,- voor een klas van maximaal 30 leerlingen.
Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.