Paleis Het Loo | Kerstvakantie 2013
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Kerstvakantie 2013

In de kerstvakantie is er van alles te beleven op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het paleis is sfeervol ingericht met gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering. In het kinderatelier kunnen kinderen zelf aan de slag en er is een ijsbaan!

Schaatsen in de kerstvakantie

Op het Stallenplein staat een echte ijsbaan; schaatsen kunnen ter plekke gratis worden geleend. In de Koetshuizen staan diverse sleden, met de bijbehorende aanspanningen van paarden en koetsiers, zoals gebruikt door de Oranjes.

Kerstvakantie met kinderen

Kinderen kunnen aan de slag in het kinderatelier ‘Paleisreis’, dat is ingericht bij het Objecttheater ‘Wij Willem’. Er zijn drie leuke spellen en drie knutseltafels. De kinderen kunnen hun eigen medaille maken, een koning aankleden, een echte 19de-eeuwse spoorbrug bouwen en de tafel dekken voor een diner van koningin Wilhelmina. In de spannende quiz komen de kinderen alles te weten over de koningen en Nederland in de 19de eeuw. Tot slot kunnen de kinderen met hun familie op de foto: een echt staatsieportret, net als van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes.

Dagje weg met de kerst

Niet alleen voor de kinderen is er van alles te doen op Paleis Het Loo. Ook voor de overige familieleden is het een echt dagje weg met de kerst. In het Winterpaleis zijn de tafels vorstelijk gedekt zoals in de tijd van Willem II, Willem III en Wilhelmina. Het thema dit jaar is ‘Koninklijke diners, van Willem I tot Willem-Alexander’. Dit sluit aan bij de viering van 200 jaar Koninkrijk in ons land. Ook zijn er prachtige kerstbomen en guirlandes te zien. Het Winterpaleis loopt van 14 december 2013 tot 5 januari 2014. De kerstvakantie 2013 wordt dus mooier dan ooit! Op zaterdag 21 en zondag 22 december zijn Paleis Het Loo en de schaatsbaan geopend tot 21:00 uur ’s avonds. Het restaurant biedt deze avonden een winterse menukaart. Koop-nu-uw-tickets