Paleis Het Loo | Kerstvakantie
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is Paleis Het Loo hét leukste dagje uit! Met de schaatsbaan, de winterse spellen, servet vouwen én het Kinder-atelier vermaken kinderen zich kostelijk in deze historische omgeving. Uiteraard mag een bezoek aan het paleis met de gedekte tafels en kerstversiering niet ontbreken. Om ze alvast in de stemming te laten komen, zijn er leuke kleurplaten voor thuis!

Paleis Het Loo is geopend tot en met 7 januari 2018.

Winterpaleis & Schaatsen

Schaatsen is voor jong en oud. De een zwiert de hele ijsbaan over, de ander leert het met behulp van een pinguïn. De ijsbaan ligt op het sfeervolle Stallenplein (vlakbij het entreegebouw) en lekkernijen zoals koek en zopie ontbreken uiteraard ook niet. De ijsbaan is slechts één onderdeel van Winterpaleis Het Loo. In het paleis zijn de tafels koninklijk gedekt en is het gedecoreerd met kerstbomen en kerstversiering.

Servet vouwen

Speciaal tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen in het atelier ook servetten vouwen voor op de kersttafel thuis! Je vindt het Kinder-atelier in de stallen achter de ijsbaan.

Kinder-atelier

Kinderen zijn dagelijks welkom in het Kinder-atelier in de stallen op Paleis Het Loo. Hier komen ze van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect. En het leuke is: ze kunnen zelf meehelpen.

Speelpaleis Het Loo

uitgelicht_nieuws-speelpaleisEven heerlijk klimmen en klauteren in een echt paleis? Ook dat kan in Apeldoorn bij het ‘Speelpaleis Het Loo’. Het speelpaleis is te vinden naast de Prins Hendrik Garage aan het Stallenplein.

 

Eten & drinken

high tea voor kinderen_2_2015In de restaurants van Paleis Het Loo is er ook voldoende keuze voor kinderen. Bij de ijsbaan zijn er passende winterse snacks en in de restaurants worden leuke kindergerechten geserveerd.

Kidsproof

Paleis Het Loo is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot kidsproof museum! De Museuminspecteurs gaven Paleis Het Loo een gemiddeld rapportcijfer van 8,5. Daar zijn we heel blij mee!

Museuminspecteurs

Vind jij het leuk om musea te bezoeken en te laten weten wat je ervan vindt? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen als Museuminspecteurs. Leuk om te doen en je kunt er nog mooie prijzen mee winnen ook.

Bekijk de pagina over ‘Museuminspecteur’ voor meer informatie en doe mee!

Kleurplaten

Onderaan deze pagina vind je een aantal koninklijke kleurplaten. Om ze groter te bekijken, klik je op het plaatje. Wil je ze printen? Sluit dan de vergroting en klik dan op de pagina zelf op het printer icoontje in de hoek links bovenin de miniatuur (kleine plaatje). Als je de printerinstelling dan op pagina ‘liggend’ zet, past hij er mooi op!

Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten
Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten
Om te printen, klik op het printertje linksboven in de hoek (niet op de vergroting).
foto vergroten