Paleis Het Loo | Koningin Máxima opent tentoonstelling Anna Paulowna
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Koningin Máxima opent tentoonstelling Anna Paulowna

maandag 5 september 2016

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 5 oktober in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. De expositie toont veel van haar kostbaarheden, waaronder serviezen en meubelen.

In 1816 komt de Russische grootvorstin Anna Paulowna (1795-1865), zus van de Russische tsaar, naar Nederland. Vanuit haar vaderland neemt zij onder andere meubilair en een Russisch-orthodoxe kerkuitrusting mee. In Nederland worden straten, pleinen en een dorp naar Anna Paulowna vernoemd.

‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’ wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief. De bruiklenen zijn afkomstig van de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag en van verschillende particuliere bruikleengevers.

opening-anna-paulowna-door-koningin-maxima-op-paleis-het-loo-_fvbf051016-0296

opening-anna-paulowna-door-koningin-maxima-op-paleis-het-loo-_fvbf051016-0412