Paleis Het Loo | Koninklijk Groen – MBO niveau 1 en 2
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Koninklijk Groen – MBO niveau 1 en 2

Dit lesprogramma laat leerlingen en studenten kennis maken met een 17eeeuwse baroktuin. Leerlingen en studenten leren de belangrijkste kenmerken van een baroktuin, ontdekken de tuinen van Het Loo en ontwerpen ten slotte hun eigen baroktuin.

Doel van de les

in de paleistuin

  • tuin_benedentuin nieuwe beplanting zomer_IMGP0734Leerlingen/studenten leren dat hun toekomstig vak al eeuwenoud beroep is.
  • Leerlingen/studenten ontdekken de relatie tussen hun vak, het paleis, de tuinen en de geschiedenis.
  • Leerlingen/studenten leren de belangrijkste kenmerken van een baroktuin en kunnen die herkennen in de tuinen van Paleis Het Loo.
  • Leerlingen/studenten kunnen zelf een tuin ontwerpen in de stijl van de barok.
  • Leerlingen/studenten kunnen een ontwerptekening op schaal maken.
  • Leerlingen/studenten kunnen symbolen en een legenda toepassen in hun tuinontwerp.
  • Leerlingen/studenten werken aan presentatievaardigheden.
  • Leerlingen/studenten samenwerken.

Dit lesprogramma is bedoeld voor leerlingen van VMBO Groen bovenbouw en studenten MBO 1-2 Groene Ruimte. Voor VMBO Groen sluit het programma aan bij profielmodule 3: Vergroening stedelijke omgeving en keuzemodule: tuinontwerp en –aanleg.  Voor MBO 1-2 sluit het programma aan bij het basisdeel: Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/inrichting en onderhoud/beheer natuur, grond en water van het kwalificatiedossier Groene Ruimte.

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw klas opgehaald bij het Entreegebouw en gezamenlijk lopen we naar het paleis. De museumdocent verzorgt een introductie in de tuinen waarbij ingegaan wordt op zowel de barokstijl als het eigentijdse onderhoud van de tuinen. Vervolgens gaan de studenten in kleine groepjes aan de slag gaan met een ontwerpopdracht (zie voor meer informatie de docentenhandleiding).

Extra: kijkje achter de schermen
U kunt het bezoek verlengen van 90 naar tot 120 minuten. In het extra halfuur krijgen de leerlingen/ studenten onder andere een uniek kijkje achter de schermen. Zij gaan namelijk zowel naar de Pompkelder als de Bloemenkamer.

OP SCHOOL

ERVARING VAN EEN DOCENT

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, om het museumbezoek voor te bereiden en af te ronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Koninklijk Groen: baroktuin ontdekken en ontwerpen’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten.

“Het is voor onze leerlingen heel erg leerzaam om informatie niet alleen uit boeken te halen maar vooral om te zien hoe het in het echt gaat. Dit blijft bij en leeft. Ze vonden het heel erg leuk!”, aldus een docent.

algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepmbo bloemopleidingen
niveau 1 en 2
Duur90 tot 120 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 studenten zijn de kosten
€ 50,- of  € 65,- (afhankelijk van de duur van het programma). Dit bedrag is inclusief entree voor studenten en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.