Paleis Het Loo | Koninklijke Kiekjes
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Koninklijke Kiekjes

Dit lesprogramma draait om Koninklijke Kiekjes.  Toen er nog geen foto’s bestonden werden portretten altijd getekend of geschilderd! We leven nu in een tijd waarin iedereen gemakkelijk foto’s maakt, maar destijds konden alleen heel rijke en belangrijke mensen zoals koningen een kostbaar geschilderd portret laten maken. Tijdens de voorbereidende les oefenen de leerlingen allerlei koninklijke poses om straks tijdens het bezoek de koninklijke kiekjes nauwkeuriger te bestuderen.

DOEL VAN DE LES

IN HET PALEIS

  •  Leerlingen leren over manieren om geportretteerd te worden.
  • Leerlingen ontdekken verschillende Oranjes die in Paleis Het Loo gewoond hebben.
  • Leerlingen leren hoe de Oranjes geportretteerd werden.
  • Leerlingen ontdekken verschillen en overeenkomsten tussen het portretteren van de Oranjes toen en nu.
  • Leerlingen onderzoeken historische bronnen.
  • Leerlingen leren samenwerken.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis te verwerken in een creatief eindproduct.

Paleis Het Loo. (Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)

Leerlingen maken in vier groepjes een portrettenroute door het paleis: steeds gaan de leerlingen met elkaar op zoek naar een schilderij in het paleis aan de hand van een foto. Hoe kijkt de koning en welke sieraden draagt de koningin? Ieder groepje loopt door het paleis onder leiding van een begeleider (groepsleerkracht of een ouder), de museumdocent is beschikbaar voor vragen en wijst de weg.

OP SCHOOL

ERVARING VAN EEN LEERKRACHT

Bij dit programma is een lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Koninklijke Kiekjes’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende activiteiten. Er is ook een handleiding voor de begeleiders.

“De kinderen vonden het bezoek aan het paleis erg geslaagd! Ze hadden zelfs nog wel langer willen blijven, vooral ook om de tuin nog goed te kunnen bekijken. Ik heb ze gevraagd welk cijfer ze wilden geven en gemiddeld kwamen we uit op een 8,8. Enthousiast waren ze vooral over de grote slaapkamers en dat ze de kamers in het echt konden zien.”, aldus een leerkracht.

ALGEMENE INFORMATIE

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur60 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten € 75,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het Paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.