Paleis Het Loo | Koninklijke Kinderboekenweek
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Koninklijke Kinderboekenweek

Van 5 tot en met 14 oktober jl. was er voor scholen een Koninklijk Kinderboekenweek lesprogramma toegespitst op het landelijke thema ‘voor altijd jong’. Scholen konden deze speciale les op Paleis Het Loo volgen met klassen van maximaal 30 leerlingen per klas.

Kinderboekenweek

Lintjesregen

paleisreis_paleis het loo_vakantie_ontdekken_LR_Theo SmitsIn de speciale museumles, die alléén tijdens de Kinderboekenweek beschikbaar was, maakten leerlingen kennis met de betekenis van lintjes geven en krijgen. Ook legden ze de link naar hun eigen leven. Als je iets bijzonders of goeds hebt gedaan, krijg je vaak als beloning een medaille of een lintje. Ook koningen en koninginnen kregen en gaven mooie onderscheidingen. In het Kanselarijmuseum op Paleis Het Loo zijn er vele te zien van vroeger en nu.

kinderboekenweek_lintjesregen-op-paleis-het-loo-6Alle verhalen zijn mooi. Maar sommige zijn wel héél bijzonder. Uit de door de leerlingen ingezonden verhalen over het talent, de dapperheid of medemenselijkheid van opa of oma koos een jury de tien meest opvallende. Die tien leerlingen mochten hun opa of oma op woensdagmiddag 19 oktober meenemen naar de Audiëntiezaal van Paleis Het Loo. Daar onderscheidden zij zélf hun opa of oma met een door hen ontworpen lintje.

Voor altijd jong

een terugblik

kinderboekenweek_lintjesregen-op-paleis-het-loo-19Wat weten de leerlingen van hun opa en oma? Ook zij zijn jong geweest en hebben van alles gedaan en beleefd. Waarschijnlijk vele bijzondere en mooie dingen die ook een lintje verdienen! Leerlingen gingen op zoek naar verhalen over hun eigen opa en oma en onderzochten echte onderscheidingen bij Paleis Het Loo. Ze deelden verhalen met elkaar en ontwierpen en maakten vervolgens een eigen lintje.

kinderboekenweek_lintjesregen-op-paleis-het-loo-13Wij (Raffaëla uit groep 6 en Venicia uit groep 8 van de Meester Lugtmeijer school) zijn woensdag in de herfstvakantie naar Paleis Het Loo geweest voor de lintjesregen. Wij zijn twee van de tien kinderen die gewonnen hebben. We zijn super blij dat we erbij mochten zijn. Toen wij binnenkwamen konden we het lintje in een mandje leggen. Nadat wij de lintjes in het mandje hadden gelegd, werden wij met een paardentram vervoerd. De paarden waren zwart en supermooi. Juf Nancy heeft ook foto’s gemaakt want zij was er ook bij. Wij vonden het ook super spannend want wij wisten niet hoe het zou lopen. Gelukkig was alles heel goed geregeld en nadat wij de lintjes hadden uitgereikt konden wij in het restaurant nog wat drinken en een gebakje eten en als wij wilden ook nog in het paleis rondkijken. Wij kregen ook nog het boek Leve de Koning!

Het was een leuke dag.