Paleis Het Loo | Kunstpaleis Het Loo – paleisdomino
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Kunstpaleis Het Loo – paleisdomino

Kunst kijken kun je leren. Oefen met de klas in de praktijk! Pas de beeldbeschouwingsbegrippen via de speelse werkvorm Paleisdomino toe. Dit lesprogramma sluit aan op het niveau van de leerlingen, vanuit zowel onderbouw als bovenbouw van CKV, de culturele praktijkvakken, en de eindtermen van Kunst Algemeen.

Doel van de les

in het paleis

  • Rob Voss FotografieLeerlingen zijn enthousiast geworden voor het bezoeken van een museum.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis vanuit Kunst Algemeen, kunstbeschouwing, toe te passen op kunstobjecten in Paleis Het Loo.
  • De leerling (zowel onderbouw als bovenbouw) kan met zijn/haar eigen voorkennis het paleis bezoeken.
  • De leerling oefent op speelse wijze met het analyseren van kan kunstobjecten en deze te beschrijven aan de hand van beeldbeschouwingsbegrippen.
  • Leerlingen leren verbanden leggen tussen de (examen)lesstof en Paleis Het Loo.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis toe te passen in een creatief eindproduct.
  • Verdieping (kunsthistorische ontwikkeling): de leerling kan onder meer de verschillende stromingen en genres binnen de westerse kunst benoemen en toepassen op kunstobjecten in en om Paleis Het Loo.
  • Verdieping: de (bovenbouw) leerling kan een eigen visie geven en onderbouwen.

Rob Voss FotografieBij het Entreegebouw van Paleis Het Loo wordt u met uw leerlingen ontvangen door de museumdocent. In groepen van maximaal 15 leerlingen geeft de museumdocent een korte introductie waarbij de voorkennis over Paleis Het Loo wordt geactiveerd. Daarna introduceert de museumdocent de route en de opdracht. Vervolgens gaan de leerlingen in kleine teams aan de slag met een paleisdomino. De leerlingen zoeken een domino-reeks aan de hand van beeldbeschouwingsbegrippen. Terug op school werkt iedere leerling zijn/haar paleisdomino uit met een creatieve presentatie.

In de tuinen kunnen leerlingen een zelfstandige opdracht uitvoeren in kleine groepen. Door middel van verschillende creatieve opdrachten kijken de leerlingen naar de indeling van de tuinen en denken ze zelf na over een mogelijk tuinontwerp.

OP SCHOOL

ERVARING VAN EEN docent

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma. Af­hankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u uit een aantal onderdelen zelf het lesprogramma samenstellen. Wij doen suggesties voor een voorbereidende les op school (30 minuten), een bezoek aan Paleis Het Loo (90 of 120 minuten) en een afrondende les in de klas (50 minuten).

‘Ik was heel erg enthousiast over het bezoek. Mijn ‘rapportcijfer’ is een 8. We hadden een bijzonder goede ontvangst: we werden al bij de ingang opgewacht en netjes begeleid naar de tentoonstelling zelf. De tentoonstelling zelf was mooi en interessant, de beide dames die de groepen rondleidden waren enthousiast en hadden veel kennis en informatie. Beide dames krijgen van mij een dikke 10. Voor de leerlingen geldt: verrassend leuk, immers tentoonstellingen zijn suf en saai; leuke informatie en mooie objecten.’, aldus een docent.

algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

DoelgroepCKV Leerlingen
Duur90 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten
€ 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.