Paleis Het Loo | Landelijke dag van het Kasteel
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Landelijke dag van het Kasteel

vrijdag 8 mei 2015

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan de Landelijke Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei. Tijdens deze dag worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek kennis wil laten maken met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland.

tentoonstellingen

audiotour

uitgelicht sisiOp Paleis Het Loo zijn verschillende exposities te zien. In de tentoonstelling Sisi, sprookje & werkelijkheid wordt het ware levensverhaal van keizerin Elisabeth van Oostenrijk verteld. Naast het geromantiseerde, sprookjesachtige beeld uit de films met in de hoofdrol Romy Schneider, wordt ook de tragische kant van Sisi’s leven belicht.

Tevens is de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo, de tuin aangelegd & omgespit’ te bezoeken, over de veranderingen die de tuin in de loop der jaren heeft ondergaan. De expositie toont de belangrijkste bronnen uit de 17e en 18e eeuw waarop de reconstructies zijn gebaseerd en is vanaf 13:00 uur te zien in de Oostvleugel. 

Daarnaast kan men een audiotour door het paleis volgen. Voor kinderen is er een kinderaudiotour.

audiotour