Paleis Het Loo | Lesprogramma’s bij eindexamens kunstvakken VMBO en HAVO
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Lesprogramma’s bij eindexamens kunstvakken VMBO en HAVO

woensdag 16 april 2014

Ook in 2014 biedt Paleis Het Loo lesprogramma’s aan die aansluiten bij de examenonderwerpen van kunstvakken in het voortgezet onderwijs. Dit jaar is er het lesprogramma ‘Roem’ voor VMBO en ‘Hofcultuur op Paleis Het Loo in de 17de-eeuw’ voor HAVO-leerlingen.

 

In de klas bereiden de leerlingen het thema voor aan de hand van een door Paleis Het Loo samengestelde reader over het thema. Vervolgens bezoeken de leerlingen Paleis Het Loo, alwaar zij met een kijkwijzer door het paleis lopen. De mogelijkheid bestaat ook om een rondleiding met een museumdocent te boeken.

Bij ‘Roem’ maken de leerlingen kennis met Paleis Het Loo als beroemd bouwwerk, staatsieportretten van de Oranjes en eretekens uit het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Leerlingen die examen doen in het thema ‘Hofcultuur in de 16de en 17de-eeuw’ ontdekken de 17de-eeuwse cultuur en inrichting van Paleis Het Loo. Beide programma’s zijn tot stand gekomen in samenspraak met het onderwijs en sluiten nauwgezet aan bij de thema’s van het Centraal Schriftelijk Examen. Bekijk de lesprogramma’s.