Paleis Het Loo | MBO Bloemopleiding – niveau 1 & 2
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

MBO Bloemopleiding – niveau 1 & 2

De studenten maken in de voorbereidende les kennis met de werkwijze van de Bloemenkamer van Paleis Het Loo en met één stuk uit de collectie van het paleis, waarin bloemen zo herkenbaar zijn en centraal staan. Ter voorbereiding op het daadwerkelijke paleisbe­zoek gaan de studenten aan de slag met een groepsonderzoek. Door het uitvoeren van dit groepsonderzoek ontstaat er een vragenlijst met dingen die ze graag over bloemen in het paleis zouden willen weten. Onder begeleiding van een museumdocent bezoeken de studenten het paleis en de Bloemenkamer.

DOEL VAN DE LES

in het paleis

  • Studenten ontdekken waarom bloemen zo belangrijk waren voor het paleis.
  • Studenten leren hoe het modebeeld door de eeuwen heen veranderde.
  • Studenten doen inspiratie op voor een eigen te schikken boeket.
  • Studenten leren dat hun toekomstige beroep al eeuwenoud is.
  • Studenten ontdekken de relatie tussen hun vak, het paleis, de tuinen en de geschie­denis.
  • Studenten ontdekken wie er in de Bloemenkamer werken en wat er nodig is voor zoveel bloemen in het paleis.

Bloemstilleven, J.C. Lotyn. Foto Paleis Het Loo (klein)

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw klas opgehaald bij het Entreegebouw. Daar vandaan loopt u met de museumdocent(en) naar het paleis. In onze Educatieruimte wordt de voorkennis van de studenten geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. De studenten worden door een museumdocent meegenomen naar het paleis en de Bloemenkamer, waar zij een rondleiding krijgen en de gelegenheid krijgen om vragen te stellen. Het bezoek wordt afgesloten in de Educatieruimte.

op school

ERVARING VAN EEN docent

De lesprogramma’s kennen een voorbereidende les in de klas, een museumles bij paleis Het Loo en een afrondende les in de klas met suggesties voor de docent.

Bij dit programma is een docenten handleiding ontwikkeld, om het museumbezoek voor te bereiden en af te ronden.

“Het is voor onze studenten heel erg leerzaam om informatie niet alleen uit boeken te halen maar vooral om te zien hoe het in het echt gaat. Dit blijft bij en leeft. Ze vonden het heel erg leuk en hebben naar mijn idee ook een beter beeld van de werkelijke werkzaamheden van de bloemist in het paleis.”, aldus een docent.

praktische informatie

wandeling

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepmbo bloemopleidingen
niveau 1 en 2
Duur60 – 90 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten vanaf € 35,- (afhankelijk van de duur van het programma). Dit bedrag is inclusief entree voor studenten en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.