Paleis Het Loo | Modemuze
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Modemuze

dinsdag 21 april 2015

Modemuze is een online platform dat de mode- en kostuumcollecties van Nederlandse musea samenbrengt en toegankelijk maakt. Kwetsbare museumstukken kunnen normaal gesproken slechts kort tentoongesteld worden. Met Modemuze ontstaat een permanente bron van inspiratie en kennis voor iedereen die met mode en stijl bezig is. Een digitale inloopkast én schatkamer van de veelzijdige Nederlandse mode- en kostuumgeschiedenis. Daarnaast is Modemuze gericht op kennisdeling voor zowel professionals als liefhebbers en studenten. 

Samenwerking musea

Exclusief bezoek achter de schermen

Modemuze is een samenwerking van het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo, het Gemeentemuseum, het Centraal Museum en het Fries Museum. Het platform is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, VSB fonds en Fonds 21.

 

Lancering Modemuze

Op 22 april wordt het platform gelanceerd. Speciaal voor de lancering toont elk museum een bijzonder kostuum uit zijn collectie. Deze zeven kostuums zijn tot en met 29 april te bewonderen in Museum Willet-­Holthuysen.

Vele kwetsbare schatten liggen verborgen in de museumdepots. In 2015 is het thema van Modemuze “achter gesloten deuren/ open depots”. De deelnemende musea hebben de handen ineen geslagen om – op inschrijving – nu ook een breder publiek de mogelijkheid te geven om een kijkje te nemen achter de schermen. Museumprofessionals zullen liefhebbers van  mode en kostuums rondleiden door hun  depots. Een zeldzame en unieke ervaring om in aanraking te komen met bijzonder Nederlands erfgoed.

Vanaf 1 mei kunnen geïnteresseerden zich via modemuze.nl inschrijven op een uniek kijkje achter de schermen. Op vrijdag 16 oktober en vrijdag 11 december staan depotbezoeken aan Paleis Het Loo gepland over respectievelijk Ambtskostuums en hof livreien en de Kinderkleding.

Voor meer informatie zie modemuze.nl