Paleis Het Loo | Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen!
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen!

vrijdag 23 mei 2014

Op woensdag 28 mei vond op museum Paleis Het Loo de onthulling en ingebruikname plaats van de ‘Zonnebloempendelbus’. H.K.H. Prinses Margriet maakte als eerste, met een vrijwilliger van de Zonnebloem, gebruik van dit voertuig. De ingebruikname staat symbool voor de officiële start van het project ‘Paleis Het Loo toegankelijk voor iedereen!’

Paleis Het Loo en de Zonnebloem zetten zich in voor een optimale toegankelijkheid van het museumcomplex voor mensen met een fysieke beperking. Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij wordt de toegang tot paleis en tuinen duurzaam verbeterd door het inzetten van speciaal aangepaste, elektrische pendelbusjes èn het verharden en aanleggen van diverse paden op het terrein.        

De Zonnebloem organiseert dit jaar bijna honderd Zonnebloemdagen naar Paleis Het Loo, waarvan de eerste op 4 maart jl. heeft plaatsgevonden en de laatste voor eind oktober staat gepland. Het museumpaleis was al toegankelijk voor bezoekers met een beperking, maar dankzij dit initiatief kunnen de maar liefst 10.000 ‘Zonnebloemers’ en vele anderen nog meer genieten van een dagje naar Paleis Het Loo!

Full colour jpeg Logo VriendenLoterij.aiFull colour jpeg Logo VriendenLoterij.ai Full colour jpeg Logo VriendenLoterij.aiFull colour jpeg Logo VriendenLoterij.aiFull colour Logo Zonnebloem