Paleis Het Loo | Parade in de paleistuin
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Parade in de paleistuin

Leerlingen maken in de voorbereidende les kennis met de tuin van Paleis Het Loo en leren hoe bezoekers zich daar gedroegen, zoals hun houding en de manier van groeten. In de tuin van Paleis Het Loo gaan zij zelf ook zo ‘paraderen’. Tevens ervaren zij zintuiglijk hoe de koning en koningin met hun tuin konden pronken. In de afrondende les maken de leerlingen op basis van dit bezoek een tableau vivant.

DOEL VAN DE LES

  • Leerlingen maken kennis met een 17e -eeuwse tuin.
  • Leerlingen ervaren hoe belangrijk de tuin was voor het hofleven.
  • Leerlingen ontdekken hoe de tuin werd gebruikt om te pronken.
  • Leerlingen leren over etiquetteregels toen en nu.

OP SCHOOL

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

ALGEMENE INFORMATIE

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur90 minuten
Periodeapril t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten

IN DE PALEISTUIN

De leerlingen brengen onder begeleiding van een museumdocent een bezoek aan de paleistuin. Zij ervaren aan de hand van doe- en inlevingsopdrachten hoe de tuin door zowel bezoekers als de koning werd gebruikt om te pronken. Leerlingen zullen bijvoorbeeld gaan ruiken aan exotische bloemen, luisteren naar de ‘muziek’ die het water in de fontein voortbrengt en paraderen als echte 17e-eeuwse bezoekers.

ERVARING VAN EEN LEERKRACHT

De leerlingen vonden de fonteinen, de mensen uit die tijd (het samen lopen en wuiven) en de lijnen in de tuin het mooist. Eigenlijk gaven ze steeds aan dat ze ‘alles’ heel mooi vonden’, aldus een leerkracht van groep 5.

KOSTEN

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten €50,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

AANMELDEN

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.