Paleis Het Loo | Pronktuin
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Pronktuin

Waarom heeft de koning een pronktuin? En waarom ziet de tuin eruit zoals we nu kunnen zien? Natuurlijk hoeft de koning geen onkruid te wieden of het gras te maaien. Er zijn allerlei mensen die de koning helpen in zijn pronktuin. Sommige beroepen uit de 17e eeuw bestaan nu nog, en sommige kennen we al lang niet meer. Ontdek waarom een grasspecialist zo belangrijk was voor de koning en waarom er vissen in de vijver zwemmen!

DOEL VAN DE LES

  • Leerlingen kunnen voorbeelden noemen uit het dagelijks leven van het hof in de tuin van toen en nu.
  • Leerlingen maken kennis met een koninklijke paleistuin uit de 17e eeuw.
  • Leerlingen ontdekken wie er in een paleistuin werken, zowel vroeger als nu.
  • Leerlingen snappen waarom de paleistuin er op deze manier uitziet.
  • Leerlingen oefenen met het lezen van en navigeren met een plattegrond.
  • Leerlingen hebben respect voor cultureel erfgoed en kunstuitingen.
  • Leerlingen oefenen met samenwerken.
  • Leerlingen ontdekken wetenswaardigheden over biologie in de tuin.

OP SCHOOL

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

 

 

 

ALGEMENE INFORMATIE

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl.

Doelgroepgroep 6 t/m 8
Duur90 minuten
Periodeapril t/m september

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

IN DE PALEISTUIN

Tijdens het bezoek aan de tuin wordt de klas opgedeeld in kleine groepjes met elk een begeleider. De leerlingen maken door actieve opdrachten kennis met de tuinberoepen. Door middel van kaartlezen navigeren leerlingen door de tuin. Het wordt een koninklijk bezoek met vakoverstijgende uitstapjes van geschiedenis & cultuur naar biologie, aardrijkskunde en kunst.

ERVARING VAN EEN LEERKRACHT

“De kinderen hebben echt genoten van de tuin en de opdrachten die we hebben gedaan. Erg leuk om het op deze manier te doen”.

“Het was leerzaam en in een leuke vorm met de opdrachtenkaarten en de puzzel die eruit kwam”, aldus twee leerkrachten.

KOSTEN

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten €50,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

AANMELDEN

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.