Paleis Het Loo | Renovatie & Uitbreiding
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Renovatie & Uitbreiding

Paleis Het Loo wordt binnen enkele jaren intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden. 

Renovatie en uitbreiding

Anders open

Bassecour Paleis Het Loo Foto: Stef VertraatenDe komende jaren werkt Paleis Het Loo aan een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Het museum kent een groeiend bezoekersaantal en dient te voldoen aan de wensen en eisen van de tijd. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

 

KAAN ARCHITECTEN KRIJGT OPDRACHT

De architectenselectiecommissie van Paleis Het Loo heeft, na een zorgvuldige procedure, unaniem gekozen voor het plan van KAAN Architecten uit Rotterdam. De komende maanden wordt er gewerkt aan het definitieve ontwerp voor de uitbreiding. Begin 2017 wordt het ontwerp gepresenteerd en is er duidelijkheid over exacte planning en kosten.

Directeur Michel van Maarseveen over deze keuze:
‘Als museum zijn we heel blij dat KAAN Architecten een schetsontwerp presenteerde dat perfect aansluit bij onze wensen en ambities en het historische paleiscomplex respecteert. De ondergrondse uitbreiding krijgt veel allure en is zowel gastvrij als functioneel’.

Architect Dikkie Scipio:
‘We hebben nadrukkelijk gezocht naar een vorm waarmee we, zonder de competitie aan te gaan met het monument, de grandeur van museum Paleis Het Loo op een verrassende manier voort kunnen zetten. Ik ben erg verheugd met het feit dat de selectiecommissie dit gegeven heeft gehonoreerd’.

 

AANMELDINGEN

Paleis Het Loo heeft van dertig architectenbureaus aanmeldingen ontvangen. Door de beoordelingscommissie zijn vijf bureaus geselecteerd die aan een schetsontwerp mochten werken. De geselecteerde architectenbureaus (in alfabetische volgorde):

  • Architectenbureau Koen van Velsen
  • Combinatie Next Architects en AL_A
  • Felix Claus Dick van Wageningen Architecten
  • KAAN Architecten
  • Neutelings-Riedijk architecten

Naar verwachting gaan de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden in 2018 van start.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is van 8 januari 2018 tot medio 2021 gesloten voor publiek. U bent in deze jaren van april tot en met september van harte welkom in onze paleistuinen, stallen en museumrestaurants. Ook vinden er buitenevenementen plaats zoals de Prinsen- & Prinsessendagen, de Spirit of Winter en Concours d’Elégance. Winterpaleis Het Loo wordt in de weken rondom Kerstmis in een aangepaste en originele setting op het Stallenplein georganiseerd. Wij ontvangen u graag tijdens deze ‘anders open’ periode!

 

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u dan via het onderstaande formulier in voor de speciale nieuwsbrief die u naar verwachting vanaf begin 2017 regelmatig op de hoogte houdt van de renovatie- en uitbreidingsvorderingen.