Paleis Het Loo | Rondleidingen en audiotour
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Rondleidingen en audiotour

Het paleis en de tuinen kunnen op eigen gelegenheid worden bezocht. Wilt u echter leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes horen, dan is een rondleiding door een ervaren gids of een audiotour een aanrader. U kunt gratis aansluiten bij een dagrondleiding op vastgestelde tijden. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te reserveren met een gids uitsluitend voor uw gezelschap. 

Het geven van rondleidingen is uitsluitend voorbehouden aan gidsen van Paleis Het Loo.

Van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari zijn er geen audiotours en rondleidingen mogelijk in verband met de drukte in het paleis.

Gratis dagrondleidingen

Onze Nederlandstalige dagrondleidingen worden gratis aangeboden van dinsdag t/m zaterdag en op nationale feestdagen. U kunt een gratis ticket ophalen bij de audiobalie in het paleis, reserveren is niet mogelijk. De audiotours zijn dagelijks beschikbaar.

TypeDuurPeriodeStart tijdstip
Paleistour*75 min.okt. t/m 17 dec.13.30, 14.30 uur
Koningstour*45 min.gehele jaar11.00, 14.00, 15.30 uur
Tuintour50 min.mei t/m sept.11.30, 12.30, 13.30, 14.30 uur
Audiotour (€ 3,00 p.p., exclusief entree)60-90 min.gehele jaaruiterlijk 15.30 uur

* Van 18 t/m 22 december worden de Koningstoer en Paleistoer vervangen door de Winterpaleisrondleiding. Deze voert langs gedekte tafels a.d.h.v. 4 thema’s: Jachtpaleis, Ontvangstpaleis, Familiepaleis en Europees paleis. Duur: 50-70 minuten.

 

Groepsrondleidingen

Een groepsrondleiding is mogelijk in het Nederlands, Engels, Duits en Frans van dinsdag t/m zondag en op nationale feestdagen. Reserveer uw groepsrondleiding of audiotour online.

TypeDuurPeriode
Paleistour75 min.okt. t/m apr.
Tuintour50 min.mei t/m sept.
Botanische Tour50 min.mei t/m sept.

 

Prijzen

Dagrondleidingen zijn gratis, behalve groepsrondleidingen en de audiotour (€ 3,00 p.p. exclusief entree). Groepsrondleidingen dienen gereserveerd te worden en kosten € 3,00 p.p met een minimumtarief van € 25,00.

paleistour

Koningstour

Meer dan 300 jaar woonden de Oranjes op Paleis Het Loo. Wat begon als een jachtverblijf van een stadhouder groeide uit tot een paleis van een koning. Iedere Oranje richtte het paleis naar zijn of haar smaak en naar de mode van de tijd in. Er werd geflaneerd in de tuinen en gedineerd van prachtige serviezen. De gids vertelt u in een uitgebreide tour over het rijke verleden van het paleis en haar bewoners en leidt u door alle paleisvertrekken.

In vogelvlucht ziet en hoort u op bondige wijze van onze gids het verhaal over de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary. U bekijkt de vertrekken van dit koningspaar en brengt een kort bezoekje aan de paleistuin.

De Koningstour is niet voor groepen te reserveren.

Tuintour

Botanische tour

De 17e-eeuwse baroktuin van Paleis Het Loo is wereldberoemd. Een symmetrische tuin met indrukwekkende fonteinen en tuinbeelden. U komt in deze tour van alles te weten over hoe de bewoners zich vroeger in de paleistuinen vermaakten.

Voor de echte tuinliefhebbers heeft Paleis Het Loo een speciale Botanische Tour. Het is dè rondleiding die wat verder wroet in de tuinmaterie. U krijgt uitleg over de bijzondere bloemen en planten in de paleistuinen en ziet hoe de historie nog steeds de leidraad is voor de beplanting van nu.

audiotour

Kinderaudiotour

Heeft u een luisterend oor? Boek dan een audiotour. U bekijkt Paleis Het Loo dan met heel andere ogen. U wordt gewezen op kleine details en meegenomen in grootse en meeslepende geschiedenis. De audiotour duurt 90 minuten, wordt tot 15.30 verstrekt en kost € 3,00 pp. De audiotour is er in Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Groepen kunnen een audiotour reserveren, voor individuele bezoekers is de audiotour te verkrijgen aan de audiobalie in het paleis.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.

Voor kleine oortjes is er de kinderaudiotour waarbij ons ‘paleisspook’ de kinderen op sleeptouw neemt. Het spook vertelt hen de geschiedenis van Paleis Het Loo, achtergrondgeluiden maken het verhaal extra spannend. De kinderaudiotour is vanaf ca. 6 jaar, alleen in het Nederlands beschikbaar en het duurt circa 60 tot 90 minuten.