Paleis Het Loo | Slaapkamer
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

Slaapkamer

THE ROYAL BED

Plafond

Wie kent het niet: nog even dwalen in peignoir door de gangen van het paleis, kandelaar in de hand, op zoek naar de keuken voor iets lekkers.

 

Te midden van alles wat glanst en fonkelt, is de zware meubelstoffering in deze ruimte niet te missen. Het gebruik van één sterke, glanzende meubelstof gaf volgens Daniel Marot een grote rijkdom en rust. Moderne led-verlichting door onder andere Ingo Maurer en speciaal vervaardigde mode vormen een mooi contrast met de zware donkere inrichting van de slaapkamer.

Op het plafond spelen geschilderde vrouwenfiguren en bloemslingers rondom een symmetrische compositie een grote rol. De geschilderde slagschaduwen suggereren een gestuukt plafond.

  • Moritz Waldemeyer & Ingo Maurer and team - Flying Flames
    Christel Derksen & Jaroslaw Rodycz - Candle I – III
    Paul Heijnen - Tall Construction Cabinet
    Paleis Het Loo - Pumps
  • Studio Job – Sconce
    Sonny Roffel - Peignoirs (op uitnodiging vervaardigd)
Moritz Waldemeyer & Ingo Maurer and team - Flying Flames
Sfeervol kaarslicht is perfect nagebootst in de flexibele opstelling van zwevende led-lampen. De magische vliegende kandelaar vormt een flamboyant statement in combinatie met de topstukken in de paleiselijke kamer. Foto Tom Vack, Muenchen.
foto vergroten
Christel Derksen & Jaroslaw Rodycz - Candle I – III
De serie fotowerken refereert aan de 16e en 17e-eeuwse schilderkunst. De zichtbare aandacht voor subtiele details in zowel fotografie als nabewerking, maakt de intensiteit van het gloedvolle moment voelbaar. Foto Jaroslaw Rodycz.
foto vergroten
Paul Heijnen - Tall Construction Cabinet
Uit gered eiken- en cederhout uit een voormalig fabriekspand van Philips, verrijst een geconstrueerd kabinet. Een verheven showkast voor het zorgvuldig bewaren en uitstallen van precieuze bezittingen.
foto vergroten
Paleis Het Loo - Pumps
Deze katoenen nachthemden van koningin Wilhelmina worden in het depot opgevouwen in de originele dozen bewaard. Foto Paleis Het Loo.
foto vergroten
Studio Job – Sconce
De blaker als een icoon uit de geschiedenis van het Nederlandse sieraardewerk dient ter inspiratie. De kandelaar met geraffineerd oortje op het nachtkastje, maakt slapen prinsheerlijk.
foto vergroten
Sonny Roffel - Peignoirs (op uitnodiging vervaardigd)
Voor de ruisende peignoirs van hedendaagse allure maakte deze student aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag gebruik van details uit het plafond en het bedtextiel in de rijk gedecoreerde koninklijke slaapkamer. Romantische plooien combineerde hij met handgeweven en geborduurde stoffen en ragfijn laserbewerkt kant. Foto Menno Mulder Photography
foto vergroten