Paleis Het Loo | 500-ste schatgraven op Paleis Het Loo
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo. De disclaimer, cookieverklaring en privacyverklaring van de nieuwe website van Paleis Het Loo zijn ook van toepassing op deze archiefsite. Ik ga akkoord, sluit deze melding.
Sluiten

500-ste schatgraven op Paleis Het Loo

vrijdag 4 maart 2016

Zondag 13 maart aanstaande worden op Paleis Het Loo opnames gemaakt voor de 500ste aflevering van het populaire tv-programma ‘Schatgraven’ van Omroep Gelderland. Een team van deskundige taxateurs beoordeelt meegebrachte kunst en curiosa. De speciale jubileumuitzending wordt 1 april uitgezonden.

 

Taxatie

Informatie

Taxateurs op het gebied van schilderijen, porselein, glas en aardewerk, klokken, goud- en zilverwerk, sieraden, textilia, boeken en grafiek, poppen(huizen) en speelgoed beoordelen voorwerpen die de bezoekers meenemen.

Presentator Peter van den Hout vertelt: “Het merendeel van de bezoekers wil gewoon informatie. En daar hoort natuurlijk ook de vraag bij: hoeveel is het waard? Maar voor veel mensen is dat niet de hamvraag.”

Logo_omroep-gld_op_transp-vierkant_RGB

Het Stallencomplex van Paleis Het Loo is zondag 13 maart het decor voor de speciale jubileumuitzending ‘Schatgraven’. Het Stallencomplex is bereikbaar via de hoofdingang aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn en is zondag 13 maart gratis toegankelijk. Voor een bezoek aan het paleis is een geldig entreebewijs nodig.

De taxaties zijn gratis. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Per persoon krijgt u een bon met volgnummer. Om 11.00 uur starten wij met de taxaties; u gaat per groep van ongeveer 25 personen naar de taxateurs. Van objecten met een bijzondere herkomst of waarde worden ter plekke tv-opnames gemaakt. Entree tot 16.00 uur; degenen die dan binnen zijn en een bon met nummer hebben, kunnen hun meegebrachte voorwerpen sowieso laten bekijken. Bij extreme drukte kan besloten worden de deuren eerder te sluiten.

  • Schatgraven
    Logo omroep Gelderland
Schatgraven
Omroep Gelderland
foto vergroten
Logo omroep Gelderland
foto vergroten