Paleis Het Loo | Speuren met koninklijke honden
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Speuren met koninklijke honden

In de kinderspeurtochten van Paleis Het Loo spelen drie honden de hoofdrol. Op veel schilderijen in het paleis zijn honden te zien: op gezellige familieportretten, blaffend achter de paarden aan op jachttaferelen en zelfs naast de vorst op staatsieportretten. De Oranjes waren (en zijn!) dol op honden.

Vanwege de drukte rondom Winterpaleis Het Loo zijn de speurtochten helaas niet meer mogelijk.

 

DSC_2092De drukke speurhond Cricket ziet allerlei rare spullen in het paleis waar hij meer over wil weten. Het verwende schoothondje Antoinette weet alles over de hofetiquette. En door het geroddel van de hofdames is ze op de hoogte van allerlei spannende weetjes. De brave waakhond Hector is er heel trots op dat zijn familie al generaties lang het paleis bewaakt. Hij weet veel over de geschiedenis van het paleis en van de bewoners en vertelt daar graag over.

 

DSC_2056Door de ogen van deze drie koninklijke honden beleven kinderen en hun (groot)ouders het paleis op een heel andere manier.

De speurtocht met Cricket is geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. De speurtochten van Antoinette en Hector zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

De speurtochten zijn gratis te verkrijgen bij de kassa en bij de garderobe in het paleis.