Paleis Het Loo | VSO maatwerk
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

VSO maatwerk

Kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking bieden we graag een programma op maat aan. Paleis Het Loo is een uniek paleis in Nederland! Hier kunnen onze museumdocenten voor Voortgezet Speciaal Onderwijs een prachtige leerzame ervaring samenstellen.

Doel van de les

in het paleis

  •  Maak op een interactieve manier kennis met het paleis en haar bewoners.
  • Ontdek een kijk op de Vaderlandse geschiedenis vanuit het perspectief van Paleis Het Loo.
  • Een koninklijke ontdekkingstocht op maat
  • Bekijk de interieurs en hoor de verhalen over de koninklijke bewoners.
  • Ontdek de relatie van het paleis tot de Veluwe

Het bezoek aan Paleis Het Loo wordt geheel begeleid door één of meer museumdocenten, afhankelijk van de groepsgrootte. U wordt met uw groep opgehaald bij het Entreegebouw, indien nodig wordt het vervoer over het koninklijk terrein verzorgd met een pendelbusje. Daar vandaan gaat u met de museumdocent(en) naar het paleis. In onze Educatieruimte wordt de voorkennis van de leerlingen/leerlingen geactiveerd en wordt de museumles toegelicht. De leerlingen worden door een museumdocent meegenomen naar de het paleis, waar zij een interactieve rondleiding krijgen. Het bezoek wordt afgesloten in de Educatieruimte.

OP SCHOOL

ERVARING VAN EEN docent

Bij onze programma’s zijn uitgebreide lespakketten ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden. Na afstemming over de duur het thema van het bezoek sturen we u digitaal passend lesmateriaal toe.

“Ons bezoek aan Het Loo was een groot succes. Mijn collega en ik waren erg enthousiast over de vriendelijke museumdocent die echt de tijd voor ons nam en duidelijk aan de leerlingen van alles uitlegde. Daarnaast is het natuurlijk al heerlijk om naar het paleis te lopen en verwelkomd te worden door prachtige pauwen! Eigenlijk heb ik geen punten voor verbetering.”, aldus een docent.

algemene informatie

kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepalle onderwijstypen
Duur90 – 120 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten
€ 100,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent. Betaling met CJP is mogelijk!

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

Aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.