Paleis Het Loo | Wonen in een paleis
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Wonen in een paleis

In dit educatieve programma ontdekken leerlingen hoe de koning en koningin vroeger leefden. Hoe is het om in een echt paleis te wonen? Hoe gedraag je je als je op bezoek gaat bij de koning en koningin? En lijkt het koninklijke leven op je eigen leven? Onder leiding van een museumdocent gaan de leerlingen in het paleis met een koffer vol koninklijke spullen op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Doel van de les

In het paleis

  • Leerlingen krijgen een indruk van hoe koningen en koninginnen woonden in een paleis.
  • Leerlingen ontdekken overeenkomsten en verschillen tussen een koninklijk en hun eigen dagelijkse leven.
  • Leerlingen ontdekken verschillen en overeenkomsten tussen toen en nu.
  • Leerlingen leren samenwerken.
  • Leerlingen leren werken met historische bronnen.
  • Leerlingen leren de opgedane kennis te verwerken in een creatief eindproduct.

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)Het bezoek aan het paleis wordt geheel begeleid door museumdocenten. Zij ontvangen u bij het entreegebouw van Paleis Het Loo en nemen de leerlingen mee op reis door het paleis. Met een koffer vol koninklijke spullen ontdekken de leerlingen hoe koningen en koninginnen vroeger in een paleis leefden. Door uitdagende werkvormen worden alle zintuigen geprikkeld en kruipen de leerlingen even in de huid van een koning of koningin.

(Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)Op school

Bij dit programma is een uitgebreid lespakket ontwikkeld, waarmee u op school het museumbezoek kunt voorbereiden en afronden.

Bekijk de docentenhandleiding van het educatieve programma ‘Wonen in een paleis’ met de uitgewerkte voorbereidende en afrondende lessen. Voor begeleiders is er een aparte handleiding.

Ervaring van een leerkracht

“De kinderen vonden de koffer met de voorwerpen erg leuk. Hierdoor waren ze zeer betrokken bij de rondleiding. Ook was het leuk dat er een les vooraf door de leerkracht gegeven kon worden. Zo waren ze goed voorbereid en erg nieuwsgierig naar wat ze allemaal zouden zien. De museumdocent speelde goed in op de vragen van de kinderen. Ze liet de rondleiding soepel verlopen.”, aldus een leerkracht uit groep 3/4. 

Algemene informatie

Kosten

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Gaan we in de ochtend of in de middag? Hoeveel begeleiders zijn er nodig en wat doen we met de lunch?

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden: educatie@paleishetloo.nl of 055-5772465.

Doelgroepgroep 3 t/m 5
Duur60 minuten
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten.

Voor een klas van maximaal 30 leerlingen zijn de kosten €75,-. Dit bedrag is inclusief entree voor leerlingen en begeleiders, parkeren, lesmateriaal en begeleiding door de museumdocent.

Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Lees meer over de route naar het paleis.

aanmelden

Heeft u vragen over dit lesprogramma? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 – 577 24 65. Voor het direct reserveren kunt u het formulier gebruiken.