Paleis Het Loo | Workshop erfgoed
Bezoek nieuwe site U bevindt zich op de oude website van Paleis Het Loo omdat deze pagina nog niet op de nieuwe website van Paleis Het Loo bevindt. Sluit deze melding of bezoek de nieuwe website.
Sluiten

Workshop erfgoed

Wat is erfgoed en hoe kunt u dit toepassen in de klas? Dit ontdekt u in de workshop Erfgoed voor leerkrachten en ICC-ers! De workshop kan zowel op uw school als op Paleis Het Loo worden gevolgd en duurt, afhankelijk van uw wensen, 60 tot 120 minuten.

WORKSHOP INHOUD

de toepassing van erfgoed

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_5104Wat is erfgoed? Tijdens de workshop leren de deelnemers dit aan de hand van voorwerpen. Wist u dat een oer-Hollands kerstliedje immaterieel erfgoed is en valt onder gedeeld erfgoed?

Wat is de meerwaarde van erfgoed in het onderwijs? Erfgoedonderwijs is iets anders dan geschiedenis. Niet alleen is erfgoed op bijna alle vakken toe te passen, erfgoedonderwijs doet ook een beroep op verschillende vaardigheden van leerlingen. Wat hebben leerlingen aan erfgoedonderwijs? Deelnemers gaan in groepjes aan de slag met deze vraag.

‘Wij doen niets aan erfgoed op school, omdat het bezoeken ervan veel tijd en geld kost’

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_5178Hoe kunt u erfgoed toepassen in de klas? Het hoeft niet prijzig te zijn en kan, vooral in combinatie met andere vakken, met weinig extra tijd worden gedaan. In dit onderdeel laten we voorbeelden van laagdrempelige erfgoedlessen zien. Vervolgens gaan  deelnemers aan de slag met de mogelijkheden voor erfgoed in hun klas.

DOELEN VAN DE WORKSHOP

Praktische informatie

  • Kennismaken met erfgoed en alledaagse voorbeelden
  • Praktische handvatten krijgen om erfgoed toe te passen
  • Ontdekken dat leerlingen door erfgoedonderwijs beter aarden in hun omgeving
  • Het verschil leren tussen immaterieel en materieel erfgoed
  • Stappenplan om direct met erfgoed in het onderwijs aan de slag te gaan

workshop erfgoed - onderwijs op Paleis Het Loo_IMG_5139_bewerkt

Een goede voorbereiding staat garant voor een succesvol bezoek. Komen we bij u op school, of wilt u graag op bezoek komen bij Paleis Het Loo? Voor welke collega’s wilt u deze workshop inzetten? Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Doelgroepleerkrachten basisonderwijs
Duur60-120 minuten
(afhankelijk van uw wensen)
Kostenop aanvraag
Periodegehele schooljaar

Paleis Het Loo is op maandag gesloten, maar museumdocenten komen op maandagen graag bij u op school.
Meer informatie en aanmelden

op school

Paleispark wandeling

Bij dit programma is een uitgebreid overzicht van erfgoed(instellingen) in uw directe omgeving en gemaakt. Na de workshop kunt u hiermee op school aan de slag.

uitgelicht paleispark 2Combineer uw bezoek aan Paleis Het Loo met een educatieve rondwandeling door het paleispark.